Formula 1 Sprint Yarışı | S Sport Plus

CANLI İZLE

Formula 1 Sprint Yarışı Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Neler?

Formula 1’in reklam değerini artırmak ve daha fazla kişi tarafından izlenilmesini sağlamak için yeni bir adım atıldı. Buna göre, pazar günü klasikleşen yarıştan önce sprint yarışının yapılması planlanıyor. Sıralama turları ve antrenman turları sadece Formula 1 hayranları tarafından takip edildiği için sprint yarışı modeli uygulamaya alınacak. Peki, sprint yarışı nedir? Ne gibi avantajları ve dezavantajları var?

 

Sprint yarışı nedir?

 

Bu sezon 3 kez uygulanması planlanan sprint yarışı, 100 kilometre uzunluğunda olacak. Yani, normal bir GP’nin üçte biri uzunluğunda. 30 F1 Komisyon üyesi tarafından oylanıp kabul edilen sprint yarışlarında bir dizi farklılık bulunuyor. Ancak temel gaye, cuma ve cumartesi günü izlenilebilirliği artırmak.

 

Sprint yarışında ilk 8’e girmeyi başaran pilotlar, normal bir yarıştan elde edilen puanın yüzde 30’unu alacak.

 

Konuyla ilgili açıklamalada bulunan Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Jean Todt “Formula 1’in Sprint Sıralama konseptiyle taraftarlarıyla etkileşim kurmak ve yarış hafta sonu gösterisini büyütmek için yeni yollar aradığını görmekten memnunum. Bu; FIA, Formula 1 ve tüm takımlar arasındaki devam etmekte olan işbirliği sayesinde oldu. F1, tüm tarafların bu şekilde birlikte çalışması sayesinde her zamandan daha güçlü hale geldi. Sportif, Teknik ve Mali kuralların adil olması için çok şey yapıldı.” ifadelerini kullandı.

 

Yarış takvimi değişecek mi?

 

Sprint yarışının olduğu haftalarda sıralama turları yapılmayacak. Bunun yerine şu şekilde bir takvim izlenecek;

· Cuma: Antrenman Turu + sprint yarışı için sıralama turu

· Cumartesi: 2. Antrenman Turu + sprint yarışı

· Pazar: Yarış

 

Avantajları ve Dezavantajları

 

F1 takımları şimdilik sprint yarışlarının düzenlenmesi taraftarı değil. Nitekim, bunun için ek bütçe oluşturmak gerekiyor. Her takım için en az 75 bin Dolar bütçe ayrılması lazım. Ayrıca, bir F1 aracının motoru milyonlarca Euro ile hesaplanıyor.

 

Ancak, sprint yarışları sayesinde Formula 1’in izlenirliği artacak. Sadece motor sporu takipçileri tarafından değil, başka kişiler tarafından da izlenecek.

Paylaş
ÖDEME SEÇENEKLERİ SSportPlus Güvenli Ödeme SSportPlus Güvenli Ödeme
HIZLI ÜYE OL