Euroleague’e Dönüş Yapan Basketbolcular

CANLI İZLE

Euroleague’e Dönüş Yapan Basketbolcular

Eurolig, bir süredir turnuvadan uzak olan ama 2022-23 sezonuyla birlikte tekrar geri dönüş yapacak 10 basketbolcuyu derledi.

Ismael Bako, Virtus Segaredo Bologna

2019-20 ve 2020-21 sezonlarını ASVEL formasıyla Euroleague’de geçiren Ismael Bako geçen sezon İspanya Ligi’nde Manresa forması giydi. Buradaki performansıyla tekrar Euroleague takımlarının radarına giren 26 yaşındaki oyuncu yeni takımıyla adından söz ettirmeye çalışacak.

Laurynas Birutis, Zalgiris Kaunas

Euroleague’deki tek sezonunu 2018-19’da yaşayan Birutis o dönem ortalama 6.8 dakika forma giyebilmişti. Sonrasında BC Prienai ve Obradoiro formalarıyla daha fazla süreler almaya başlayan oyuncu Litvanya Milli Takımı’nın da bir parçası oldu. Şimdi Kazys Maksvytis yönetimindeki Zalgiris’te daha büyük başarılar hedefliyor.

Nemanja Bjelica, Fenerbahçe Beko

Golden State Warriors formasıyla NBA şampiyonluğu yaşayan Nemanja Bjelica 7 sezon sonra Euroleague’e döndü. 2015’in Euroleague MVP’si, Dimitris Itoudis’in planlarının önemli bir parçası olacaktır. Fenerbahçe taraftarları, 2013-2015 yılları arasında forma giyen yıldız oyuncunun geri dönüşü için bir hayli heyecanlı.

Tarik Black, Olympiacos

Daha önce Euroleague’de Maccabi Tel Aviv ve Zenit formaları giyen Black bir sezonluk aranın ardından geri dönüyor. Geçen sezona G League’de Grand Rapids formasıyla başlayan oyuncu sezonu Bahçeşehir’de tamamlamıştı. Şimdi Olympiacos’un başarısı için ter dökecek.

Dani Diez, Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz

Son olarak 2018-19 sezonunda Unicaja Malaga formasıyla Euroleague’de mücadele eden Diez 29 yaşında bir şans daha elde ediyor. Kariyerinde mücadele ettiği takımlarla kupalar kazanan basketbolcu, Baskonia için uygun bir profil.

Georgios Kalaitzakis, Panathinaikos

Kalaitzakis, ABD’deki Milwaukee Bucks ve Oklahoma City maceralarının ardından Panathinaikos’a geri döndü. 23 yaşındaki oyuncu orada edindiği tecrübelerle bambaşka bir profile büründü. Şimdi takımın daha önemli bir parçası olacaktır.

Amath M’Baye, Anadolu Efes

Pınar Karşıyaka formasıyla gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken M’Baye, 5 sezonun ardından Euroleague’e geri döndü. Bu organizasyonda en son Milan forması giyen 32 yaşındaki forvet, son iki sezonun şampiyonunda kritik bir rol üstlenecektir.

Dzanan Musa, Real Madrid

Lugo. Liga Endesa ACB de baloncesto. Pazo Provincial dos Deportes de Lugo. Jornada 1. CB Río Breogán – Lenovo Tenerife. Fotos:Carlos Castro/ACBPhoto

Anadolu Efes’te kendisini gösteremedikten sonra İspanya Ligi’de Rio Breogan’a imza atan Musa burada gösterdiği performansla MVP ödülüne layık görülmüştü. Eurobasket’te’de adından söz ettiren oyuncu, Real Madrid Başantrenörü Chus Mateo’nun en büyük kozlarından biri olacak.

Kevin Pangos, EA7 Emporio Armani Milan

Geçen sezonu NBA ekiplerinden Cleveland Cavaliers’ta geçiren Kevin Pangos, sezon içinde CSKA Moskova ile sözleşme imzalamış ancak savaş durumu nedeniyle transfer gerçekleşmemişti. Şimdi ise Sergio Rodriguez’in yerine Milan kadrosuna katıldı. 2021’de en iyi ilk beşe seçilen oyuncu benzeri tekrarlamak için parkeye çıkacak.

Tomas Satoransky, Barcelona

Mar 27, 2022; Washington, District of Columbia, USA; Washington Wizards guard Tomas Satoransky (31) shoots against the Golden State Warriors during the second half at Capital One Arena. Mandatory Credit: Brad Mills-USA TODAY Sports

Satoransky NBA’de geçirdiği altı sezonun ardından Barcelona’ya geri döndü. Onun için iyi haber, Çek milli takımından arkadaşı Jan Vesely ile beraber oynama fırsatı bulacak olması. Bu ikilinin göstereceği uyum takımı başka bir seviyeye çıkartabilir.

Paylaş
ÖDEME SEÇENEKLERİ SSportPlus Güvenli Ödeme SSportPlus Güvenli Ödeme
HIZLI ÜYE OL